Gebied van meren en vulkanen

Lac Chambon :

Het Lac Chambon is een natuurlijk meer dat tegelijk met de Tartaret (de jongste vulkaan van de bergketen Puys) is ontstaan. Het meer ligt aan de voet van de camping Les Fougères. U kunt dus eenvoudig een kijkje gaan nemen bij dit bergmeer en de diverse paden eromheen verkennen (te voet, met de fiets, kinderwagen en rolstoel). Binnen drie kwartier à een uur hebt u het rondje gemaakt. Voor liefhebbers van joggen adviseren we een paar rondjes om het meer om mee te beginnen!

Zwemmen in het meer is toegestaan in juli en augustus, onder toezicht.

Lac Pavin :

Een van de mooiste meren in de Auvergne. Laat u verrassen door het heldere water van dit kratermeer. De dapperen onder u kunnen het meer rond lopen en daarbij ook de Puy Montchal nog beklimmen. Het is een bekende plek voor vissers die graag rode forel willen vangen.

Verboden te zwemmen.

Bijzonder meer in Frankrijk.

Lac d'Aydat :

Erg mooi meer met voorzieningen om zomers te kunnen zwemmen!

Lac du Guéry :

Bekend om het ijsvissen in maart. Op 8 km van de berg Dore, het is het hoogste meer in de Auvergne gelegen op 1250 m hoogte. Bezoek tegelijkertijd de Roches Tuilière en de Sanadoires of de Banne d’Ordanche.

Gour de Tazenat :

Gelegen ten noordwesten van Riom. Treed in de voetsporen van Maupassant en loop langs dit kratermeer met zijn bijna perfecte omvang.

Zwemmen toegestaan.

Puy de Sancy :

Toegang via het skistation Super Besse en de Mont Dore. U kunt vanaf beide kanten de top van het Massief Centraal bereiken op 1886 m hoogte. Te voet, maar ook met de skiliften.

Er opent zich een adembenemend panorama met prachtige natuur voor u!

Puy de la Vache et Lassolas :

2 vulkanen met ingestorte kraters. Deze 2 naast elkaar gelegen kraters met een bijzondere vorm bieden een vrij uitzicht over een deel van de bergketens.

Puy de Dôme :

Tot 1465 m hoogte biedt een mooi uitzicht over Clermont-Ferrand en omgeving. U ziet de bergketen Puys, de bergen Dore, de bergen van Cantal, de Limousin, de Combrailles, de hoogvlakte van Millevaches, Als het weer heel helder is kunt u zelfs de top van de Mont Blanc zien liggen.

www.panoramiquedesdomes.fr

Nieuws

Nieuw: Geniet van het zwembad
overdekt en verwarmd vanaf camping Les Fougères tot onze sluiting op 31/10!

Wandelingen in het Massif du Sancy, VIP-verblijven in het laagseizoen!

Goede tips

De koffers niet meer vergrendelen, lacht Tetris om alles in de kofferbak te stoppen? Wij hebben de oplossing(en) voor uw probleem! ;)

Produceer buiten het seizoen voor
organiseer een moment met familie, vrienden of binnen uw club!

 
 
 
 
  Fotoalbum
  Gastenboek
  Brochure
  Tarieven
  Plattegrond
  Verhuur plannen
  Annuleringsverzekering
  Algemene verkoopsvoorwaarden